søndag 12. oktober 2014

One small step

Et av våre største prosjekter er snart i havn.

Fasaden og eksteriøret på huset var litt «off» i våre øyne da vi kjøpte. Veldig mange vinduer på fasaden – to i nesten alle rom..! En fryktelig blåfarge som overhodet ikke passer til et hus av denne typen. Overgrodd inngangsparti hvor hellene snart måtte vike for noe som kunne kalles en eng... Huset kunne nesten minne om et slags samfunnshus eller tannlegekontor eller noe annet fryktelig kjedelig. NEXT!

Så allerede i planleggingsfasen bestemte vi oss for at alle vinduer på fasaden, pluss at kjøkken og vaskerom skulle få nye vinduer. Huset skulle bli hvitt (ish) og fresht.

Dessuten hadde huset en svær skyvedør i hjørnet på huset ut mot uteplassen. Fantastisk med 4 meter glass mot hagen, men den var tung og uhåndterlig + at åpningen var satt i gangen og ikke i stua. Litt pussig planløsning fra forrige eier. De har nemlig midt i denne megadøren satt opp en lettvegg og doble innedører for å skape en lukket stue. Dermed var stuen uten luftemuligeter og gangen kunne få 2 meter dør ut....

Nå er huset ferdig malt hvitt. Noen steder rakk vi bare ett strøk så noe står igjen til våren her og der, men nå er alt det blå en saga blått – hehe! Den store stygge skyvedøren er nå ute og vi har fått en vegg og en vakker tofløyet verandadør istedet. Gangen fikk nytt liv og en helt annen utforming etter dette. Nå kan jeg enklere se for meg hvordan denne kan innredes senere.

I tillegg har vi fått ny inngangsdør og ny postkasse :) Ah, de enkle ting her i livet. Jeg er så supertakknemlig for en fantastisk flink mann som har stått på og god hjelp fra veldige flinke håndverkere og venner.

Etter hvert vil nok denne «stygge andungen» bli til en vakker svane. Det kan vi se konturene av allerede nå. Ikke minst er det veldig gøy at de i nabolaget også liker forandringene.

Ha en strålende søndag!

K.

2 kommentarer:

  1. Ble innmari fint og få vekk den voksne skyvedøra! Og innmari fint med fra blått til hvitt! :) Keep up the good work!

    SvarSlett
  2. Takker! Vi holder på så godt vi kan :)

    SvarSlett