mandag 13. oktober 2014

Endelig klart for kjøkken

Planen som ble utarbeidet i ferien, sittende på Rhodos med hver vår cognac var som følger:
1. Skifte vinduer, verandadører og panel. Male huset hvitt (ett strøk – to hvis vi rakk).
2. Pusse opp stue.
3. Pusse opp og installere nytt kjøkken.
Dette skal være ferdig før julen ringes inn i 2014.
 
Punkt 1 er heldigvis «ferdig» for i år. Overraskelsesmoment kom under punkt 2- veggen i stua. Jeg rakk aldri å fortelle om dette på bloggen…
Da nøklene ble mottatt og kåken overlevert til oss stakkars arbeidsmaur så visste vi at vi måtte åpne veggen med en gang. Ikke tilfeldig valgt navn, arbeidsmaur – vi hadde maur i veggen. Det ble for så vidt oppdaget allerede på visning, så det er greit. Vi hadde allerede hatt noen til å dra opp for å sprøyte maurmiddel før overtakelsesdato for å få bukt med problemet.
 
Nå gidder jeg ikke å beskrive hvordan det så ut når stikkontaktene ble skrudd av veggen og de døde maurene veltet ut. Det lå haugevis inne i kontaktene….! Isj! Planen var enkel og grei. Fjerne maur i vegg. Fikse vegg. Tapetsere/male - enkelt og greit. Stue ferdig. Menneskene legger planer – Gud ler. Stue er ikke ferdig. På grunn av en liten byggteknisk feil var selve bunnsvillen på den veggen litt tufs kan man si. Det er å si det forsiktig. Å si det direkte: Den egnet seg bedre for dyrking av gulrøtter enn å være del av veggen.
 
Dermed har stuen blitt forsinket. Nå er veggen oppe igjen – vi har bunnsville og ikke såjord. Var spennende med stolper i stua en stund for at taket ikke skulle komme deisende… *grøsse*. Vi skal nå bare klargjøre, så kommer maleren for å ta taket og sparkling før vi tapetserer.
Dermed er det klart for kjøkken!! Alle pakker er i hus etter en heidundrende Ikea-tur på lørdag (for øvrig også på tirsdagen, men det orker vi ikke å dvele ved). To timers venting på utlevering er ikke gøy.
Så i dag går startskuddet for kjøkkenprosjektet. Bodbyn fra Ikea. Som ikke er på lager i HELE EUROPA pga et nyåpnet tyskt varehus…!
 
Frontene kommer……kanskje……før jul.
 
Bilder kommer underveis. Starter med et lite inspirasjonsbilde.
Lekkert, lekkert, lekkert!!
 
K.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar